Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο του Westeros! Εκδόσεις Anubis

image
Το μαγευτικό Song of Fire and Ice, καθώς και το επικό House of the Dragon, που ενέπνευσαν τις τηλεοπτικές σειρές-φαινόμενο του HBO, εκτυλίσσονται σε έναν κόσμο διαφορετικό, όσο και ίδιο με τον δικό μας, όπου οι εποχές διαρκούν χρόνια και συχνά δεκαετίες ολόκληρες. Ο ίδιος ο συγγραφέας, ο George R.R. Martin, δε δίνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα στον κόσμο του, γνωρίζουμε όμως την ήπειρο στην οποία λαμβάνει χώρα το κυριότερο μέρος της ιστορίας: η ήπειρος του Westeros.

Από τις κόκκινες αμμουδιές του Νότου στην περιοχή του Ντορν μέχρι τις χιονισμένες βουνοκορφές και τις παγωμένες πεδιάδες του Βορρά, όπου το χιόνι πέφτει πυκνό ακόμα και τα καλοκαίρια, και από το θρυλικό νησί Ντράγκονστοουν, πατρίδα των δράκων, μέχρι τα Σιδερένια Νησιά, το σύμπαν του Westeros κρύβει όντα σκοτεινά, παγωμένες σκιές που αναδεύονται από το παρελθόν – αλλά και όντα μαγικά, φωτεινά, που ξυπνούν από τη λήθη του μύθου και πετούν για άλλη μια φορά στους ουρανούς…

Αποκτήστε τα βιβλία της σειράς αυτής από το eshop της Anubis και ταξιδέψτε στον μαγευτικό κόσμο του Westeros!
image
Τρεις αιώνες πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Παιχνίδι του Στέμματος, οι Ταργκάρυεν -η μόνη οικογένεια δρακοαφεντών που επέζησε από τον Όλεθρο της Βαλύρια- εγκαταστάθηκαν στο Ντράγκονστοουν. Η αφήγηση του χρονικού Φωτιά & Αίμα ξεκινά με τον θρυλικό Αίγκον τον Κατακτητή, δημιουργό του Σιδερένιου Θρόνου, και συνεχίζει με τις γενιές των Ταργκάρυεν που διαγωνίστηκαν για την κατοχή αυτής της εμβληματικής έδρας εξουσίας μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο που λίγο έλειψε να αφανίσει τη δυναστεία τους.
image
Ο Άρχοντας Ένταρντ Σταρκ εγκαταλείπει την αρχαία έδρα του οίκου του και ταξιδεύει στο νότο για να αναλάβει το αξίωμα που θα τον αναδείξει στον δεύτερο ισχυρότερο άνθρωπο του βασιλείου. Σκοπός του είναι να εξιχνιάσει το μυστηριώδη θάνατο του φίλου και προκατόχου του και να αποκαλύψει τη συνωμοσία εναντίον του θρόνου. Σε έναν κόσμο όπου οι χειμώνες διαρκούν δεκαετίες ολόκληρες, βασιλείς και βασίλισσες, ιππότες και μάγοι, βρίσκονται αντιμέτωποι σ’ ένα θανατερό παιχνίδι… το Παιχνίδι του Στέμματος.
image
Ενας κομήτης στο χρώμα του αίματος σκίζει τους ουρανούς των Επτά Βασιλείων, ένας δυσοίωνος προπομπός θανάτου και καταστροφής. Καθώς ο χειμώνας έρχεται, οι μνηστήρες του Σιδερένιου Θρόνου είναι αποφασισμένοι να πολεμήσουν με φωτιά και ατσάλι για την κυριαρχία της διχασμένης γης του Γουέστερος. Το δεύτερο βιβλίο της επικής σειράς, που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Locus, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες κι έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
image
Καθώς το Γουέστερος σπαράσσεται από εμφύλιες διαμάχες, ο Μανς Ρέιντερ και οι άγριοι που κατοικούν πέρα από το Τείχος ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Βασίλειο του Βορρά… και αν τα καταφέρουν, κανείς από τους αυτόκλητους βασιλείς δε θα μείνει ζωντανός για να διεκδικήσει το Σιδερένιο Θρόνο… Το τρίτο βιβλίο της επικής σειράς, που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Locus, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

image
Ο Πόλεμος των Βασιλέων συνεχίζεται. Ο Ρομπ Σταρκ παραμένει ο Βασιλιάς του Βορρά, ενώ πέρα από τη θάλασσα η Νταινέρυς η Θυελλογέννητη, η τελευταία της γενιάς των Δρακοβασιλιάδων, σκορπά το θάνατο στις δουλεμπορικές πόλεις της Ανατολής και ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Γουέστερος διψώντας για εκδίκηση. Το τρίτο βιβλίο της επικής σειράς, που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Locus, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες κι έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
image
Ο Πόλεμος των Πέντε Βασιλέων έχει τελειώσει. Ο Σιδερένιος Θρόνος βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των Λάννιστερ, αλλά τα Επτά Βασίλεια πληρώνουν το τίμημα της αιματηρής σύγκρουσης. Όπως μετά από κάθε μάχη, τα όρνια κατεβαίνουν για να τραφούν στις καπνισμένες πεδιάδες. Και μέσα από τις στάχτες, ξεπηδούν νέες αντιδικίες… Το τέταρτο βιβλίο της επικής σειράς, που έχει τιμηθεί με τρία βραβεία Locus, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
image
Η Νταινέρυς Ταργκάρυεν, τελευταία απόγονος του οίκου της, κυβερνά μια πόλη χτισμένη στις στάχτες και το θάνατο. Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να συναντήσουν τη νεαρή Μητέρα των Δράκων: μνηστήρες του θρόνου, επίδοξοι σύμμαχοι, εκτελεστές και, ίσως περισσότερο απ’ όλους, ο Τύριον Λάννιστερ, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πατρίδα του για να ξεφύγει από την οργή των άλλων μελών του οίκου του. Στο Βορρά, ο Τζον Σνόου, Aρχοντας Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς, προσπαθεί απεγνωσμένα να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει το σκοτάδι που απειλεί να τυλίξει τις χώρες των ανθρώπων. Αλλά πέρα από τα πλάσματα της παγωνιάς ο Τζον έχει να αντιμετωπίσει τόσο τους προσωπικούς του δαίμονες όσο και τους ορκισμένους αδερφούς του…
image
Στην μακρινή ανατολή, η Νταινέρυς Ταργκάρυεν είναι περικυκλωμένη από εχθρούς και αναγκάζεται να εξαγοράσει την ειρήνη με έναν γάμο. Ευγενείς, μνηστήρες, δουλέμποροι και μισθοφόροι υφαίνουν τα δικά τους σχέδια στο Μηρήν, αλλά κάποιοι ξεχνούν ότι δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για το χορό των δράκων… Στο Γουέστερος, ο χειμώνας έχει σχεδόν φτάσει και μία άγρια χιονοθύελλα μαίνεται στο Βορρά. Στο Τείχος, στο Γουίντερφελ, στο Δάσος των Λύκων, το χιόνι είναι μεγαλύτερη απειλή από τις λόγχες και τα σπαθιά. Καθηλωμένοι στρατοί, εγκλωβισμένοι άντρες και αιχμάλωτες γυναίκες προσεύχονται στους θεούς τους για σωτηρία. Όμως σε ανατολή ή δύση, με πάγο ή φωτιά, μερικές φορές δεν μπορεί κανείς παρά να χορέψει στο σκοπό του πεπρωμένου…
image
Το βιβλίο αφηγείται τα γεγονότα που ιστορήθηκαν για πρώτη φορά στο Φωτιά και Αίμα,από την κατάκτηση του Γουέστερος μέχρι το διαβόητο Χορό των Δράκων.Ιδανικό για τους παλιούς θαυμαστές του Game of Thrones, καθώς και για όσους συναντούν για πρώτη φορά τους Ταργκάρυεν στο House of the Dragon, Η Άνοδος του Δράκου αποτελεί πολύτιμο δώρο για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πιο ισχυρή οικογένεια στα Επτά Βασίλεια.
image
Από την Εποχή της Αυγής ως την έλευση των Πρώτων Ανθρώπων και από την άφιξη του Αίγκον του Κατακτητή και των δράκων του ως την πτώση του Παράφρονα Βασιλιά, αυτό είναι το συγκλονιστικό χρονικό της ιστορίας του Γουέστερος, το ιστορικό υπόβαθρο κάθε σύγκρουσης που εκτυλίσσεται στο Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου του George R.R. Martin και στην πολυβραβευμένη σειρά του HBO Game of Thrones.
Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο του Westeros! Εκδόσεις Anubis Εξερευνήστε τον μαγικό κόσμο του Westeros! Εκδόσεις Anubis Reviewed by Dominica on Ιουνίου 15, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.