Θανάτου 20 ιστορίες


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Θανάτου 20 ιστορίες

Συγγραφέας: Ονούφριος Ντοβλέτης

Ό,τι γεννάται είναι προορισμένο να πεθάνει! Ναι, ακούγομαι κάπως μακάβρια -και δε σας έχω συνηθίσει σε ανάλογες δηλώσεις- μα αυτό είναι η πραγματικότητα. Ο θάνατος τόσο ο δικός μας, όσο κι αγαπημένων μας ανθρώπων είναι κάτι που μας προκαλεί φόβο και πόνο, δίχως να έχει ακόμη συμβεί. Αυτή η σκέψη είναι τόσο διαπεραστική που μας κάνει μέχρι και να δηλώνουμε την πίστη μας σε κάποιο θρήσκευμα, ενώ μπορεί να είμαστε άθρησκοι, άθεοι, κλπ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ/ΣΑΣ/ΤΩΝ!) με την ελπίδα ότι έτσι θα σωθεί από του χάρου τα δόντια, που λένε, ένα προσφιλές μας πρόσωπο (μεταξύ μας και για τον εαυτό μας)...
Προς τί όλες αυτές οι σκέψεις;
Μα φυσικά δεν ξύπνησα μία μέρα έχοντας όλα αυτά κατά νου, ούτε σε φιλοσοφικό, ούτε σε κάποιο άλλο επίπεδο σκέψης, απλώς ''γεννήθηκαν'' στο μυαλό μου διαβάζοντας την προσφάτως εκδοθείσα συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα Ονούφριου Ντοβλέτη, με τίτλο ''Θανάτου 20 ιστορίες'' (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν).

''Ένας κλέφτης που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, μια γυναίκα που αλλάζει ήπειρο για να βρει τον άντρα των ονείρων της, ένας κατά συρροή δολοφόνος με προβλήματα στο γραφείο, ένα κορίτσι που έχασε για πάντα το λεωφορείο, ένα θύμα απαγωγής που ζητάει εκδίκηση, ένας πρίγκιπας που περιμένει την πριγκίπισσα με το άσπρο άλογο…
Σε 20 ιστορίες που εναλλάσσονται από το δράμα στη μαύρη κωμωδία, ο Ονούφριος Ντοβλέτης μάς παρουσιάζει χαρακτήρες παγιδευμένους στην καθημερινότητα ή σε ακραίες συνθήκες, χαρακτήρες που έμειναν υπομονετικά στο συρτάρι για 20 χρόνια (όσα και οι ίδιοι), ανθρώπους που φαινομενικά τους ενώνει όλους ο θάνατος, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να σωθούν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να καταστρέψουν και να καταστραφούν." (Από το οπισθόφυλλο)

Γιατί να διαβάσετε την παρούσα συλλογή; 
Προφανώς δε χρειάζεται να είστε λάτρεις των μακάβριων πραγμάτων! Απλώς ο συγγραφέας μέσα από έναν λόγο οικείο και κατά τόπους χιουμοριστικό -εντάξει το λες και λίγο μαύρο!- προσπαθεί να αποτινάξει την όποια προκατάληψη, κάνοντάς μας να εστιάσουμε στο παρόν και σε ό,τι έχουμε δίπλα μας, χωρίς να υποτιμά τον θάνατο, μα ταυτόχρονα να υμνεί τη ζωή!
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Θανάτου 20 ιστορίες Θανάτου 20 ιστορίες Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.