Η πολύχρωμη μάγισσα Μελίκη


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Η πολύχρωμη μάγισσα Μελίκη

Συγγραφέας: Γεωργία Κιζιρίδου

Εικονογράφηση: Βάσια Παπαδοπούλου

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όταν μεγαλώνουμε, ξεχνάμε πως κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά. Παιδιά με μία ψυχή αγνή, γεμάτη από αθωότητα, όνειρα και συναισθήματα. Μία ψυχή καθάρια και απαλλαγμένη από δεύτερες σκέψεις, άγχη, προβληματισμούς και πολλά ακόμη αρνητικά που συνοδεύουν την ενήλικη ζωή μας. Ναι, ξεχνάμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναμένουμε από τα μικρά παιδιά να σκέφτονται, ακόμη και να λειτουργούν! σαν κι εμάς. Μα είναι ποτέ αυτό δυνατό να συμβεί; Γι'αυτό συνετό θα ήταν να ρίξουμε το βλέμμα μας πίσω στην παιδική μας ηλικία και να θυμηθούμε από το τι μπορεί να αισθανόμασταν έως και τον τρόπο που θέλαμε να αποτυπώνονται οι ιστορίες των παραμυθιών που διαβάζαμε μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Διότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ'όσο πιστεύουμε, μα δυστυχώς έχουμε την τάση να τα κάνουμε όλα δύσκολα.

Αγαπώ, λοιπόν, να διαβάζω παιδικά βιβλία και δη εκείνα που είναι γραμμένα από συγγραφείς που βρίσκουν και αναδεικνύουν την ομορφιά και την ουσία δίχως πομπώδη και αυστηρό λόγο, μα με μία αίσθηση σαν αγκαλιά που βοηθά τα παιδιά τόσο να ψυχαγωγηθούν, όσο και να λάβουν σημαντικές διδαχές για τη ζωή τους, σκεπτόμενος/η, ουσιαστικά, ο/η εκάστοτε συγγραφέας πως απευθύνεται σε παιδιά και όχι σε ενήλικες! Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η συγγραφέας Γεωργία Κιζιρίδου, που με μεγάλη μου χαρά διάβασα και σας παρουσιάζω το παραμύθι της με τίτλο ''Η πολύχρωμη μάγισσα Μελίκη'', το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η κυρία Βάσια Παπαδοπούλου.

Περιγραφή:

Τι συμβαίνει όταν σ’ ένα σκοτεινό μαγισσοβασίλειο γεννιέται μια πολύχρωμη μαγισσούλα; Το χρώμα και το φως θα μπορέσουν να νικήσουν το σκοτάδι; Θα καταφέρει η πολύχρωμη μάγισσα Μελίκη να λύσει τα μάγια γενεών και να ηγηθεί στον τόπο καταγωγής της; Ένα έμμετρο παραμύθι για την ηγεσία σε σχέση με τη συναισθηματική νοημοσύνη, την αυτοεκτίμηση, τα θετικά στοιχεία χαρακτήρα και τη διαγενεολογική κουλτούρα.

Όπως προείπα η συγγραφέας ξεχωρίζει, διότι έχει έναν άμεσο και μεταδοτικό λόγο που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους. Έχοντας ως ''όπλα'' στην φαρέτρα της μπόλικη δόση φαντασίας, οικείο λεξιλόγιο, αρκετή χρυσόσκονη για να πασπαλίσει την ιστορία της, μία πολύχρωμη και όμορφη εικονογράφηση, καθώς και την αποτύπωση της υπόθεσης πάνω στο χαρτί σαν άλλο παιδικό τραγουδάκι, όχι μόνο περνάει τα σημαντικά μηνύματα στα παιδιά, αλλά τα βοηθά να τα αφουγκραστούν, κατανοήσουν και να ''υιοθετήσουν'' κάποια απ'αυτά και στην καθημερινή τους ζωή και στην τελική διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Ένα παραμύθι που μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και σας προτρέπω να αναζητήσετε κι εσείς με τη σειρά σας.
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα.
Η πολύχρωμη μάγισσα Μελίκη Η πολύχρωμη μάγισσα Μελίκη Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 11, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.