Δελτίο Τύπου-"Χαμένες συνειδήσεις"-Μαρία Λιβυκού-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Χαμένες συνειδήσεις" της συγγραφέως μας Μαρίας Λιβυκού!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Δεν έχεις ίχνος ανθρωπιάς μέσα σου εσύ; Πόσο αίμα πρέπει να πιεις για να ξεδιψάσεις; Δε σε αγγίζει καθόλου η ανθρώπινη ανάγκη;» τον ρώτησε με φωνή που έκρυβε τώρα ένα έντονο κατηγορώ.

«Άκου να δεις, άνθρωπε! Θα σου το πω μια τελευταία φορά και δεν έχω σκοπό να το επαναλάβω. Δεν είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα εγώ! Αν έτσι νόμισες έκανες μεγάλο λάθος!» του φώναξε στο τέρμα της φωνής του. «Ξέρεις κανέναν να χαρίζει χρήματα έτσι εύκολα;»

 

Καλοκαίρι του 1999. Η φρενίτιδα του χρηματιστηρίου παρασέρνει στο διάβα της ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες, οι οποίοι πίστεψαν πως μπορούσαν να διπλασιάσουν τα χρήματά τους επενδύοντας σε μετοχές φούσκες.

Μια στυγερή δολοφονία γίνεται αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά. Οι ύποπτοι πολλοί και οι ένοχοι ακόμα περισσότεροι, αφού κανενός η συνείδηση δεν είναι καθαρή.

Είναι τελικά η ανθρώπινη ανάγκη που σε οδηγεί στο να ξεπουλάς την ηθική σου, ο εγωισμός ή η υπέρμετρη αγάπη για το χρήμα;

 

Ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή και δράση που διαβάζεται απνευστί μέχρι την τελευταία του σελίδα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Μαρία Λιβυκού γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο Ηρακλείου Κρήτης το 1963. Το 1981 έφυγε για σπουδές στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1983 πήρε μετεγγραφή στο δεύτερο έτος του τμήματος της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1987. Από το 1993 εργάζεται ως καθηγήτρια σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, όπου και ζει μόνιμα. Το Λιβυκό Πέλαγος είναι η θάλασσα κοντά στην οποία μεγάλωσε και όπου της αρέσει να περνάει τα καλοκαίρια της. Λατρεύει το απέραντο γαλάζιο της και είναι ένα από τα λίγα πράγματα που ηρεμούν την ψυχή και το σώμα της. Ως εκ τούτου, το “Λιβυκού” θέλησε να είναι το ψευδώνυμο που θα τη συνοδεύει στη συγγραφική της πορεία. Το πραγματικό της επίθετο είναι “Κοντονασάκη”. Η συγγραφή ήταν μια επιθυμία ζωής κι ένας τρόπος για να εκφράσει συναισθήματα και απόψεις για πράγματα και καταστάσεις που πολλές φορές την έκαναν να χαίρεται, να λυπάται, να αγανακτεί ή να θυμώνει. Μέσα από τον κόσμο της μυθοπλασίας και μαζί με τους ήρωες των βιβλίων της φτιάχνει τον δικό της καλύτερο κόσμο, μέσα στον οποίο κυριαρχεί η ψυχική δύναμη, η ελπίδα και η αγάπη. Το γράψιμο τη γαληνεύει και ταυτόχρονα απελευθερώνει το μυαλό της από οτιδήποτε μπορεί να το κρατάει στάσιμο.

Τον Οκτώβριο του 2018 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΟΣ ΑΓΩΝΑΣ», το οποίο ήταν η αρχή για το όμορφο αυτό ταξίδι της συγγραφής. Από τις εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της «ΙΣΜΗΝΗ» και «ΑΙΜΑ ΑΔΕΡΦΙΚΟ». Οι «ΧΑΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ» είναι ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή και δράση, αλλά που ταυτόχρονα πραγματεύεται τα τρωτά σημεία του χαρακτήρα ανθρώπων που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 596

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-223-7

Τιμή: 19,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2024

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Χαμένες συνειδήσεις" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/xamenes-sinidiseis/

Έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε, καλώντας μας στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά).

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Δελτίο Τύπου-"Χαμένες συνειδήσεις"-Μαρία Λιβυκού-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Χαμένες συνειδήσεις"-Μαρία Λιβυκού-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.