Δελτίο Τύπου-"Ο Μανδραγόρας"-Καίτη Δροσίνη-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ο Μανδραγόρας" της συγγραφέως μας Καίτης Δροσίνη!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Μυρτώ είναι μαθήτρια της Γ’ λυκείου και ζει στην επαρχία. Δεν έχει μεγάλα όνειρα για το μέλλον της γιατί δεν είναι επιμελής. Το σπίτι της βρίσκεται μέσα σ’ ένα παλιό μεσαιωνικό κάστρο, σ’ ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο ακριτικό χωριό. Οι γονείς της είναι απλοί άνθρωποι, ήσυχοι κι εργατικοί, ενώ η μικρή της αδελφή πειραχτήρι.

Λίγο πριν τις τελικές εξετάσεις, όλα τα παιδιά αναλαμβάνουν κι από μια εργασία, την οποία πρέπει να παραδώσουν σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Η Μυρτώ έχει ως θέμα την ανεύρεση διάφορων φυτών και βοτάνων. Αναγκάζεται να ψάξει στα πιο δύσβατα σημεία της περιοχής, ανακαλύπτοντας ένα παραισθησιογόνο φυτό, τον μανδραγόρα. Χωρίς να γνωρίζει περισσότερα, το παίρνει μαζί της και το τοποθετεί στο δωμάτιό της. Εντυπωσιάζεται από την επιβλητική του μορφή και σχεδόν το θεοποιεί. Το ίδιο βράδυ, κι ενώ βρίσκεται μόνη της στο σπίτι, δέχεται έναν απρόσμενο χτύπο στο παράθυρό της και ξεκινά μια συζήτηση με αποτέλεσμα μια καταλυτική γνωριμία. Στη ζωή της εμφανίζεται ο Άγγελος, ο πιο ωραίος άντρας του κόσμου κατά τη γνώμη της, και τον ερωτεύεται με όλο της το είναι. Ζουν έναν κρυφό έρωτα που ξεκινά κάθε μεσάνυχτα και ολοκληρώνεται λίγο πριν το ξημέρωμα. Ο Άγγελος δε θέλει να κυκλοφορεί στον κόσμο κι έτσι αποφεύγουν τις ημερήσιες συναντήσεις…

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Καίτη Δροσίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κορώνη Μεσσηνίας. Η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα στη συγγραφή και στη ζωγραφική.

Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «ΗΤΑΝ;» το οποίο αγαπήθηκε κι επανεκδόθηκε βελτιωμένο από τις εκδόσεις Ελκυστής με τίτλο «Το μυστικό της ταμπακιέρας».

Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα:

Το ταξίδι, 2016.

Το χρυσό φλουρί στη γλάστρα, 2016.

Ο Μανδραγόρας, 2018.

Το μυστικό της ταμπακιέρας, 2019, Ελκυστής.

Ο Δράκος, 2020, Ελκυστής.

Ατιμώρητο έγκλημα, 2020, Ελκυστής.

Διαμέρισμα με αριθμό 7, 2022, Ελκυστής.

Παλέτα δολοφόνου, 2023, Ελκυστής.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 274

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-217-6

Τιμή: 14,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2024

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Ο Μανδραγόρας" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/mandragoras/

Έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε, καλώντας μας στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά).

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!





Δελτίο Τύπου-"Ο Μανδραγόρας"-Καίτη Δροσίνη-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ο Μανδραγόρας"-Καίτη Δροσίνη-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 08, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.