Το χιόνι που δεν έλιωσε το καλοκαίρι


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Το χιόνι που δεν έλιωσε το καλοκαίρι

Συγγραφέας: Νικολέττα Ν. Πρέκα

Όλοι και όλες μας κάνουμε όνειρα και ευχόμαστε να μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι ευχές μας. Από αυτόν τον άτυπο κανόνα δε θα μπορούσαν, φυσικά, να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, που με όλη την αθωότητα και γλύκα της ψυχής τους μπορούν να εκφράσουν τις πιο απίθανες σκέψεις που μόνο χαρά μπορούν να ''γεννήσουν'' σε όλους κι όλες ανεξαρτήτως ηλικίας. Κατά πόσο, όμως, είναι εφικτό να δουν τις ευχές τους να παίρνουν σάρκα κι οστά; Η συγγραφέας Νικολέττα Ν. Πρέκα μέσα από το παιδικό της παραμύθι, με τίτλο ''Το χιόνι που δεν έλιωσε το καλοκαίρι'' (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής) μιλάει για μία τέτοια παιδική ευχή. Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω. Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει γίνει από την κυρία Χαρά Χριστάκου. 

''Ο Νικόλας ζει σε ένα όμορφο νησί των Κυκλάδων… Πιστεύει πολύ στα θαύματα, γιατί η μαμά του συνεχώς του λέει πως… όταν κάτι το πιστεύουμε πολύ αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί!
Έχει πιστέψει όμως κάτι δύσκολο πολύ…
Θα καταφέρει άραγε να κρατήσει το χιόνι στερεό μέχρι να έρθει το Καλοκαίρι;" (Από το οπισθόφυλλο)

Η συγγραφέας με αφορμή την ευχή του μικρού μας πρωταγωνιστή ''χτίζει'' μία ψυχαγωγική και διδακτική ιστορία που βοηθά τα μικρά παιδιά να πιστέψουν στη δύναμη των ευχών, καθώς και το πώς τα θαύματα μπορούν να συμβούν, αρκεί να το θέλουμε πολύ! Με έναν λόγο ευθύ, κατανοητό και δομημένο με αρχή, μέση και τέλος, η ιστορία αποτυπώνεται πάνω στο χαρτί με την κατά τόπους ομοιοκαταληξία των στίχων σαν άλλο εύθυμο παιδικό τραγουδάκι, όπως και σύντομες προτάσεις με ευανάγνωστη γραμματοσειρά, το παιχνίδι μετατρέπεται σε απόκτηση νέων γνώσεων και πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον κύκλο του νερού στη φύση και στη ζωή μας.

Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ και στα πολλά θετικά θα προσθέσω και τα παιχνίδια που υπάρχουν στις τελευταίες του σελίδες και με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν τα παιδιά μετά το πέρας της ανάγνωσης.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.
Το χιόνι που δεν έλιωσε το καλοκαίρι Το χιόνι που δεν έλιωσε το καλοκαίρι Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.