Οδός των φίλων-κολλημένος στην οθόνη & Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε...τα πάντα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Παιδικές βιβλιοπροτάσεις για ηλικίες 7+.

 Στην φωτογραφία απεικονίζονται τα εξής βιβλία: "Οδός των φίλων-κολλημένος στην οθόνη" των συγγραφέων ΣΙΛΒΕΝ ΖΑΟΥΙ & ΑΝΕΛΟΡ ΠΑΡΟ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο καί "Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε...τα πάντα" από την συγγραφέα κυρία Μανίνα Ζουμπουλάκη που ανήκει στην σειρά Πετάει-Πετάει καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


                                    ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ-Κολλημένος στην οθόνη


                                           Περίληψη


Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις. Εδώ και λίγο καιρό, ο Έντζο φέρεται παράξενα: Δεν έρχεται πια να παίξει με τους υπόλοιπους μετά το σχολείο. Ανήσυχοι, η Μία, ο Τιμ, η Ρόουζ και ο Σαμ ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει και μαθαίνουν την αλήθεια: ο Έντζο είναι κολλημένος στον υπολογιστή του. Όλοι μαζί οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να εκφράσει αυτό που του συμβαίνει και να ξαναβρεί την όρεξη για παρέα!

                                                       Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε...τα πάντα

Μια φορά κι έναν καιρό 
ήταν δύο δίδυμα αδερφάκια, 
η Σοφία και ο Παναγιώτης.
 Έμοιαζαν εντελώς κανονικά, 
 αλλά δεν ήταν, όχι εντελώς: 
είχαν ξεχωριστές ικανότητες, 
 όπως όλα τα παιδιά.
 Ίσως κάποιες παραπάνω...
Οδός των φίλων-κολλημένος στην οθόνη & Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε...τα πάντα Οδός των φίλων-κολλημένος στην οθόνη & Τα δίδυμα παιδιά που ακούνε...τα πάντα Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.