SECTA


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Τις τελευταίες ημέρες είχα ''πέσει'' σε έναν αναγνωστικό λήθαργο καί δεν είχα διάθεση να διαβάσω κάποιο βιβλίο. Χρειαζόμουνα λοιπόν κάτι δυνατό,διαφορετικό το οποίο θα μπορούσε να με συνταράξει ώστε να ξεκινήσω πάλι. Αυτό το βρήκα στο βιβλίο του κυρίου Αντώνη Τουμανίδη με τίτλο SECTA. Το είχα στην λίστα μου καί ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή στα χέρια μου. Ένα βιβλίο τόσο ξεχωριστό καί τόσο διαφορετικό από όσα έχω διαβάσει ως τώρα. Καλογραμμένο με εξαιρετικότατη γραφή χωρίς περιττές επαναλήψεις καί εντυπωσιασμούς. Τρόμος,δολοφονίες,φαντασία,αρχαία μυστικά που συνδέονται με την θρησκεία του Χριστιανισμού,αιρέσεις καί μυστικά που θα φέρουν τα πάνω κάτω υπόσχονται να μας κρατήσουν σε ένα δυνατό ταξίδι από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα. Εγώ λάτρεψα το πάντρεμα των πραγματικών ιστορικών γεγονότων με τα φανταστικά γεγονότα που έρχονται τόσο φυσικά που σε βάζουν σε σκέψεις... Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα της θρησκείας και το αν κατά πόσο ισχύουν αυτά που υποστηρίζει κάθε θρησκεία είναι αλήθεια ή όχι,εξάπτουν την φαντασία μας καί πάντα μας σαγηνεύει. Ένα βιβλίο που πραγματικά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον μας καί μένει χαραγμένο στην σκέψη μας για πολύ καιρό. Ένα ακόμη σημείο του βιβλίο που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν η εξιστόρηση των γεγονότων από τον συγγραφέα καί η διαδρομή της SECTA από την αρχή της δημιουργίας της έως τις ημέρες μας. Οι οπαδοί της καί η προστασία της από αυτούς ενάντια στους εχθρούς της όλα αυτά τα χρόνια. Όσον αφορά την πρωταγωνίστρια του βιβλίου έχω πολλά ερωτηματικά καί μου έχει εξάψει την φαντασία. Γιατί διάλεξαν αυτή; Ποιός θα είναι ο ρόλος της στην εξέλιξη της ιστορίας; Πώς γίνεται μία γυναίκα να διαδραματίζει ένα τόσο σημαντικό ρόλο σε θέματα θρησκείας-εκκλησίας(ορθόδοξης καί καθολικής),ειδικά όταν μπλέκεται καί το Βατικανό; Ελπίζω να έχουμε σύντομα στα χέρια μας τη συνέχεια!!! Εγώ το ρούφηξα με μία ανάσα. Το ίδιο πιστεύω θα σας συμβεί καί σε εσάς όταν το διαβάσετε. Για μένα ένα από τα κάλλιστα βιβλία που έχω διαβάσει ως τώρα. Περιμένουμε εναγωνίως το δεύτερο. 


Περίληψη

«Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν τη στιγμή εκείνη που απάντησα σε μια κλήση στο κινητό μου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας μου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ποντίφικας. Η Εκκλησία χρειαζόταν τη βοήθειά μου. Καλούνταν να αντιμετωπίσει μια απειλή που είχε τις ρίζες της στα χρόνια του Χριστού. Τώρα που τελείωσαν όλα, μπορώ να το πω. Κυρίες και κύριοι, μέχρι σήμερα πιστεύατε σε ένα ψέμα. Το όνομά μου είναι Μάρθα Κινγκ και αυτή είναι η ιστορία μου.» Στο κοιμητήριο Περ Λασέζ του Παρισιού, ένα μυστηριώδες ανδρόγυνο άγαλμα δακρύζει αίμα. Εκκλησιαστικοί ηγέτες δολοφονούνται παγκοσμίως με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο. Ένα μυστικό που χάνεται στα βάθη των αιώνων είναι έτοιμο να αποκαλυφθεί. Η καθηγήτρια θρησκειολογίας Μάρθα Κινγκ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Secta... Το λογοτεχνικό θρίλερ της χρονιάς από το συγγραφέα του "Εφιάλτες & Παραμύθια" Αντώνη Τουμανίδη. Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα γεμάτο μυστήριο, τρόμο και αγωνία!


ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ANUBIS
SECTA SECTA Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Το διαβαζω τώρα και έχω ξετρελαθεί, γιατί διαβαζω πολύ( έχω πολλά βιβλία) ότι αφορά αυτή την εποχή της ιστορίας της δημιουργίας και της διάλυσης του τάγματος των Ιπποτών του Ναού, όταν έπεσε και το τελευταίο ακροπύργιο στην Άκρα το 1291 και την μετέπειτα ιστορία όσων διασώθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.