ΦρουΤίνο, Περιπέτειες στη χώρα των Φρούτων και των Λαχανικών


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: ΦρουΤίνο, Περιπέτειες στη χώρα των Φρούτων και των Λαχανικών

Συγγραφέας: Ολυμπία Νικολάου

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Είναι γεγονός ότι πολλοί γονείς δυσκολεύονται να πείσουν τα παιδιά τους να τρώνε φρούτα και λαχανικά. Συχνά πυκνά σκαρφίζονται διάφορους τρόπους ώστε να εντάξουν στην καθημερινότητα των παιδιών τους αυτά τα τόσο πολύ σημαντικά -από άποψη θρεπτικής αξίας- φαγητά. Η συγγραφέας Ολυμπία Νικολάου μέσα από το παραμύθι της, με τίτλο ''ΦρουΤίνο, Περιπέτειες στη χώρα των Φρούτων και των Λαχανικών", το οποίο -κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής και σε εξαιρετική εικονογράφηση από την κυρία Βιβή Μαρκάτου- βοηθά τους γονείς να βρουν τη λύση κι όχι μόνο. Πώς; Πάμε να το ανακαλύψουμε μαζί! Α, μην το ξεχάσω. Το βιβλίο είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Περιγραφή:

Ελάτε και εσείς μαζί μας στη μαγική Φρουτοπολιτεία του Τίνο και της παρέας του! Ταξιδέψτε και εσείς στη χώρα των φρούτων και των λαχανικών και απολαύστε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο αγάπη, διαφορετικότητα, ποικιλομορφία και πολυπολιτισμικότητα. Απολαύστε το!

Κανείς και καμία δεν μπορεί να ξεφύγει από το ένστικτο και την ευφυϊα των παιδιών. Εκείνα γνωρίζουν πολύ καλά το πότε πάμε να τα πατρονάρουμε και πότε έχουμε σκοπό να τους μάθουμε κάτι, όχι με αυστηρό, αλλά με γλυκό και ψυχαγωγικό τρόπο. Έτσι και η συγγραφέας χάρη στην εύθυμη, διδακτική, αλλά και χιουμοριστική της ιστορία μεταλαμπαδεύει στα παιδιά την αξία και την ομορφιά της φιλίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας, την ισότητα, τη συνεργασία και την προσφορά, τη διαφύλαξη και προστασία της φύσης, αλλά και το πόσο καλό μας κάνει η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. 

Εμένα το παραμύθι μου άρεσε πολύ διότι άγγιζε την ψυχή και το μυαλό μου σαν απαλό χάδι. Δε μου έδειχνε με το δάχτυλο το τι να αντιληφθώ από εκείνο, αλλά με ταξίδευε πίσω στην αθωότητα των παιδικών χρόνων, υπενθυμίζοντάς μου πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνώ(άμε) όσο μεγαλώνω(ουμε)...

Λοιπά θετικά στοιχεία βιβλίου:
- Κατανοητά παραδείγματα,
- Οικείος, απλός λόγος ενισχυμένος από άφθονο λεξιλόγιο,
- Σύντομες προτάσεις,
- Τέλος, ταιριαστή ασπρόμαυρη εικονογράφηση με το κείμενο.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Υ.Γ. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε απολαυστικές συνταγές και δραστηριότητες για τα παιδιά.


ΦρουΤίνο, Περιπέτειες στη χώρα των Φρούτων και των Λαχανικών ΦρουΤίνο, Περιπέτειες στη χώρα των Φρούτων και των Λαχανικών Reviewed by Dominica on Ιουνίου 28, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.