CHESTNUT SPRINGS 1 - ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

''Εκείνη λέει ότι δε σημαίνει τίποτα...
Εκείνος ότι σημαίνει τα πάντα."

Δε μας έφτασε που έχουμε τον υδράργυρο να ''χτυπά'' κόκκινο και όλοι/ες να αναζητάμε σαν άλλοι διψασμένοι/ες στην έρημο κάποια όαση να δροσιστούμε, έρχονται οι εκδόσεις Ψυχογιός και προβαίνουν στην κυκλοφορία του πρώτου μυθιστορήματος της πικάντικης και άκρως σαγηνευτικής αισθηματικής σειράς ''Chestnut springs'', με τίτλο ''Χωρίς κανόνες'' (Flawless), το οποίο υπογράφει η συγγραφέας Elsie Silver, σε μετάφραση της κυρίας Βασιλικής Πατίκα, που μας υπόσχεται μία θερμή αναγνωστική εμπειρία... Εγώ, πάντως, μία φορά σας προειδοποίησα! Εσείς, τώρα, αν είστε τολμηροί/ες, δε θα σας πειράξει να ''παίξετε'' χωρίς κανόνες...

«Οι κανόνες ήταν απλοί.
Να κρατήσω τα χέρια μου μακριά από την κόρη του και να μην μπλέξω.
Όμως τώρα έχω κολλήσει μαζί της. Υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι. Κι εντάξει, οι κανόνες φτιάχτηκαν για να σπάνε».

Η αλήθεια είναι πως όσα γνωρίζω για το ροντέο και τους καουμπόηδες των πιο επαρχιακών πολιτειών της Αμερικής περιορίζονται, κυρίως, στα όσα έχω παρακολουθήσει σε ανάλογες κινηματογραφικές ταινίες. Όμως, για έναν παράδοξο λόγο, καθ'όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, ένιωθα πως από το βάθος έπαιζε μία μελωδία country μουσικής και ότι στον αέρα επλανάτο ένα σκηνικό far west προσαρμοσμένο στο σήμερα, διατηρώντας τα παραδοσιακά κι αναμενόμενα στοιχεία που περιμένουμε να βρούμε μέσα στην υπόθεση. Ναι, αν και μιλάμε για μία καθαρή αμερικανιά -κάτι που σε άλλη περίπτωση ίσως να με ενοχλούσε- εδώ δε με πείραξε καθόλου! Αντιθέτως, τη βρήκα άκρως ταιριαστή με όλα όσα επιθυμεί να περάσει η συγγραφέας στο αναγνωστικό κοινό!

''Ο Ρετ Ίτον είναι το πρόσωπο του επαγγελματικού ροντέο. Το παιδί-θαύμα. Ή τουλάχιστον ήταν, ώσπου έριξε μπουνιά σε έναν δημοσιογράφο μπροστά σε ανοιχτή κάμερα και πλέον οι χορηγίες του κρέμονται από μία κλωστή. Τώρα ο ατζέντης του λέει ότι θα πρέπει να φτιάξει την εικόνα του, οπότε αναθέτει στην κόρη του, Σάμερ Χάμιλτον, την πλήρη επίβλεψη του Ρετ για το υπόλοιπο της σεζόν. Όμως ο Ρετ δε χρειάζεται νταντά, ειδικά μία με στενό τζιν, σέξι χαμόγελο κι ένα στόμα που δεν μπορεί να ελέγξει. Ένα στόμα που δεν μπορεί να σταματήσει να το σκέφτεται. Η Σάμερ λέει ότι υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσουν. Η καρδιά της δεν μπορεί να δεχτεί άλλο πλήγμα. Το ίδιο και η φήμη του Ρετ. Αλλά ο Ρετ δεν έχει μάθει να υπακούει σε κανόνες." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

Το βιβλίο δε με κέρδισε από την αρχή, μα συνέχισα να το διαβάζω με απόλυτη προσοχή, καθώς ήθελα να δω το πού θα μας οδηγούσε η συγγραφέας. Προφανώς και πιάνοντας στα χέρια μας ένα ανάλογο βιβλίο δεν περιμένουμε να διαβάσουμε ένα λογοτεχνικό αριστούργημα από άποψη γραφής, μα ένα βιβλίο που θα μας κάνει να περάσουμε καλά και δε θα μετανιώνουμε μετά για το χρόνο που του διαθέσαμε. Έτσι κι εγώ, του επέτρεψα να μου ''μιλήσει'' για το ζήτημα των ερωτικών σχέσεων μέσα σε ένα ξένο για μένα πλαίσιο, που ταυτόχρονα έδειχνε αρκετά πειστικό και ρεαλιστικό.

Ας μη γελιόμαστε. Κατά γενική ομολογία το ποιος/α γράφει το εκάστοτε βιβλίο επηρεάζει από τον τρόπο γραφής του έως και τον τρόπο σκέψης και διαμόρφωσης των χαρακτήρων των προσώπων μέσα σε αυτό. Η γυναικεία φύση και σκέψη της συγγραφέας καθοδηγεί τα βήματά της και μας παρουσιάζει μία ιστορία γεμάτη πάθος, έρωτα, συγκρούσεις που λειτουργούν αφροδισιακά, διαλόγους ωμούς με διάχυτη τη σεξουαλική ένταση, καθώς και ερωτεύσιμους χαρακτήρες και κατ'επέκταση εμφάνιση των προσώπων. Ναι, μιλάμε για ένα βιβλίο ευανάγνωστο, γρήγορο και αρκετά καλογραμμένο που δε μας κουράζει και είναι ιδανικό για τους/τις λάτρεις του συγκεκριμένου είδους. Ένα βιβλίο που με έκανε να θέλω να διαβάσω την ιστορία και των υπόλοιπων προσώπων σε επόμενα έργα της σειράς.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.








CHESTNUT SPRINGS 1 - ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ CHESTNUT SPRINGS 1 - ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 27, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.