Ο Λαγός ή η Χελώνα; The Hare or the Tortoise? (Δίγλωσσο παραμύθι)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Ο Λαγός ή η Χελώνα; The Hare or the Tortoise? (Δίγλωσσο παραμύθι)

Συγγραφέας: Ευάγγελος Παπαντούρος

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου

Για πολλά παιδάκια πλησιάζει ο καιρός που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για την εκμάθηση κάποιας ξένης γλώσσας. Για κάποια όλο αυτό φαντάζει εύκολο και αρκετά δελεαστικό, ενώ κάποια άλλα αντιμετωπίζουν μικρά προβλήματα προσαρμογής και αποστήθισης των νέων γνώσεων. Ο συγγραφέας Ευάγγελος Παπαντούρος, με αφορμή αυτό, επιλέγει να εμπνευστεί από το γνωστό μύθο του Αισώπου με το λαγό και τη χελώνα και να γράψει ένα δίγλωσσο παραμύθι, με τίτλο ''Ο Λαγός ή η Χελώνα; The Hare or the Tortoise?", την απόδοση του οποίου στα Ελληνικά έχει κάνει η κυρία Μαργαρίτα Κωνσταντινίδου και την εικονογράφηση η κυρία Βιβή Μαρκάτου. Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Περιγραφή:

Ο γνωστός μύθος του λαγού και της χελώνας δοσμένος έμμετρα, ώστε να γίνεται εύκολα η απομνημόνευση, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προφορική και γραπτή έκφραση του παιδιού!

The well-known fable of the hare and the tortoise given in poems so that it is easy to memorize, which is a basic condition for the child’s oral and written expression!

Για μένα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει η επαφή των παιδιών με αυτό το παραμύθι. Θα σας αναφέρω τα πιο σημαντικά:
- Αρχικά, μαθαίνουν το μύθο του Αισώπου και λαμβάνουν τα σπουδαία διδάγματα που προκύπτουν απ'αυτόν,
- Ο έμμετρος τρόπος γραφής που μοιάζει σαν τραγούδι καθιστά την ιστορία πιο οικεία και ευχάριστη,
- Η ομοιοκαταληξία μοιάζει σαν άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι που ενισχύει το λεξιλόγιο των παιδιών,
- Η πολύχρωμη εικονογράφηση προσφέρει χαμόγελα ευτυχίας στα παιδιά,
- Τέλος, οι δραστηριότητες που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στα παιδιά κι αφότου τελειώσετε την ανάγνωση.

Εμένα το παραμύθι με άφησε πολύ ικανοποιημένη και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!
Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.
Ο Λαγός ή η Χελώνα; The Hare or the Tortoise? (Δίγλωσσο παραμύθι) Ο Λαγός ή η Χελώνα; The Hare or the Tortoise? (Δίγλωσσο παραμύθι) Reviewed by Dominica on Ιουνίου 30, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.