Τρίξι Πικλ 2: Μυστηριώδης μόλυνση


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι!

Τίτλος: Τρίξι Πικλ 2: Μυστηριώδης μόλυνση

Συγγραφέας: Olaf Falafel

Σειρά: Τρίξι Πίκλ

Η αναμονή έλαβε τέλος και όσοι/ες διαβάσαμε και αγαπήσαμε την μικρή ηρωϊδα Τρίξι Πικλ, τώρα πια μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τις νέες της περιπέτειες μέσα από το δεύτερο βιβλίο της σειράς ''Τρίξι Πικλ'', με τίτλο ''Τρίξι Πικλ 2: Μυστηριώδης μόλυνση", που υπογράφει και εικονογραφεί ο συγγραφέας Olaf Falafel (Όλαφ Φαλάφελ). Το βιβλίο απευθύνεται σε ηλικίες παιδιών 9 ετών και άνω και κυκλοφορεί στη χώρα μας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση του κυρίου Άγγελου Αγγελίδη.

Περιγραφή:

Αν είσαι η μοναδική καλλιτεχνική «σχεδόν-υπερηρωίδα» του κόσμου, δε βαριέσαι ποτέ. Έχω πάρα πολλά να κάνω: Εκτός απ’ το να φτιάχνω κόμικ με τον καλύτερό μου φίλο τον Μπικς και να προσπαθώ να αποφύγω τα ΜΟΧΘΗΡΑ κορίτσια, έχω βάλει στόχο να ανακαλύψω και γιατί ΟΛΟΙ αρρωσταίνουν. Ίσως καταφέρω να βρω κάποια καλλιτεχνική έμπνευση απ’ το έργο του Μποτιτσέλι και λύσω το μυστήριο…

Γιατί νιώθω ικανοποίηση διαβάζοντας τα βιβλία της εν λόγω σειράς; 
- Οι ιστορίες τους φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στην τέχνη. Τα βοηθούν να την προσεγγίσουν με οικείο και διασκεδαστικό τρόπο. Να την κατανοήσουν και να την αποδεχθούν. Γιατί όχι να μην ανακαλύψουν κι εκείνα το καλλιτεχνικό τους ταλέντο!
- Ο λόγος του συγγραφέα είναι απολύτως προσαρμοσμένος στο σήμερα. Το λεξιλόγιο είναι γεμάτο και κατανοητό από τα παιδιά.
- Το χιούμορ και η δράση βοηθά τα παιδιά να ταυτιστούν με τα πρόσωπα των ιστοριών.
- Τέλος, είναι μία καλή ευκαιρία να λάβω κι εγώ περισσότερες γνώσεις γύρω από τη ζωή και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών.

Και για όσους/ες δεν έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίο, ρίξτε μια ματιά στις σκέψεις μου για εκείνο εδώ: https://www.dominicamat.gr/2023/07/blog-post_88.html

Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Τρίξι Πικλ 2: Μυστηριώδης μόλυνση Τρίξι Πικλ 2: Μυστηριώδης μόλυνση Reviewed by Dominica on Ιουλίου 08, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.