Bing: Κρυφτό & Bing: Πάπιες


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι!

Τίτλοι: Bing: Κρυφτό & Bing: Πάπιες

Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για το καλοκαίρι περιλαμβάνει όχι έναν, αλλά δύο τίτλους βιβλίων και πιο συγκεκριμένα, διάβασα και σας προτείνω τα παιδικά παραμύθια ''Bing: Κρυφτό & Bing: Πάπιες" τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis, σε μετάφραση της κυρίας Δώρας Γιακουμή και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 2.5 - 7 ετών. Δύο πολύ χαριτωμένα βιβλιαράκια που θα κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά στους μικρούς βιβλιόφιλους και στις μικρές βιβλιόφιλες. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.
''Bing: Κρυφτό''

Όλα τα μικρά παιδιά αγαπούν το παιχνίδι και λαχταρούν να συμμετέχουν σε ό,τι τους προτείνουν οι φίλοι και οι φίλες τους. Γι'αυτό, συχνά βάζουν στην άκρη τις όποιες ανάγκες τους (τουαλέτα, ή, φαγητό) για να μη χάσουν στιγμή από το παιχνίδι. Όμως, αυτό δεν είναι σωστό και πρέπει να εξηγήσουμε με απλό και κατανοητό τρόπο στα παιδιά ότι πρέπει να έχουν καλύψει αυτές τις ανάγκες τους, προτού παίξουν, για να είναι πιο ανέμελα μετά και να ευχαριστηθούν περισσότερο το παιχνίδι. Είμαι σίγουρη πως κανένα παιδάκι δε θα θέλει να νιώσει άβολα μετά, όπως συνέβη και με τον Bing. 

Περιγραφή:

Μια ιστορία με τον Μπινγκ!
Να παίζεις κρυφτό… αυτό είναι Μπινγκ!
Στον παιδικό σταθμό της Άμμα, ο Μπινγκ και οι φίλοι του παίζουν κρυφτό. Ο Μπινγκ θέλει να κερδίσει για να τα φυλάει την επόμενη φορά, αλλά μήπως θα έπρεπε να έχει μπει στο τρενάκι για τουαλέτα πριν το παιχνίδι;

''Bing: Πάπιες"

Όλα τα παιδάκια, που επισκέπτονται χώρους με ζωάκια, ενθουσιάζονται βλέποντάς τα και επιθυμούν να τους προσφέρουν τροφή. Λόγω του νεαρού της ηλικίας τους δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τα ζωάκια μπορεί να φοβηθούν και να φύγουν μακρυά, οπότε πρέπει να τους μάθουμε να κάνουν ησυχία, να σέβονται το χώρο όπου βρίσκονται και σιγά σιγά τα ζωάκια θα τα εμπιστευθούν. Ναι, το παρόν παραμυθάκι βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν το αίσθημα της φιλοζωϊας και της προσφοράς.

Περιγραφή:

Μια ιστορία με τον Μπινγκ!
Να ταΐζεις τις πάπιες… αυτό είναι Μπινγκ!
Ο Μπινγκ έχει πάει στο πάρκο να ταΐσει τις πάπιες μαζί με τη Σούλα και τον Φλοπ. Μα οι πάπιες όλο κολυμπούν μακριά του! Τι θα κάνει ο Μπινγκ για να τις καταφέρει να μείνουν;

Λοιπά θετικά στοιχεία των βιβλίων:
- Μικρές και σύντομες προτάσεις,
- Οικείο λεξιλόγιο,
- Πολύχρωμη εικονογράφηση,
-Τέλος, κατανοητά παραδείγματα.

Όπως στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά
Γνωρίστε τον Μπινγκ -ένα ζωηρό, παιχνιδιάρικο, γεμάτο περιέργεια παιδάκι- και τον Φλοπ, που τον φροντίζει.

Απολαύστε αυτές τις χαρούμενες ιστορίες, που δείχνουν τα σκαμπανεβάσματα και τα μεγάλα θέματα της προσχολικής ζωής και στις πιο μικρές στιγμές της.

Υ.Γ. Στη σειρά θα βρείτε κι άλλους τίτλους βιβλίων με τον Bing.

Αναζητήστε τα! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Anubis.
Bing: Κρυφτό & Bing: Πάπιες Bing: Κρυφτό & Bing: Πάπιες Reviewed by Dominica on Ιουλίου 04, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.