Δελτίο Τύπου-"Η φυγή των τεσσάρων"-Χάρης Μπαλόγλου-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Η φυγή των τεσσάρων" του συγγραφέα μας Χάρη Μπαλόγλου!

 

 

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Νότια των Αντικυθήρων, ένα μικροσκοπικό νησί τριγυρίζεται από υφάλους. Μένει φυσικά απροσπέλαστο. Εντούτοις, οι χιτλερικοί της Κατοχής έχτισαν εκεί φυλάκια ελέγχου διερχομένων πλοίων.

Στα κατοπινά χρόνια, έρχονται ξεχωριστά τρεις φυγάδες οικογενειακώς από την πρωτεύουσα και μένουν στα οικήματα. Ποιος ο λόγος φυγής από την άνεση; Άγνωστος.

Ένα γιοτ, μέσα σε άγρια φουρτούνα, φέρνει τον τέταρτο με τη γυναίκα του και το πλήρωμα στο νησί. Υποκρίνεται τον περαστικό, αλλά μάλλον κι αυτός θα ριζώσει. Είναι, βέβαια, γιος εφοπλιστή. Ποια ανάγκη τον έδιωξε από τον πλούτο; Να ’ναι κατάσκοπος από τις αρχές; Διώκεται διεθνώς; Η γυναίκα του επιμένει να ρωτά, γιατί δυο χρόνια αλωνίζουν το αρχιπέλαγος. Απάντηση καμιά.

Στη μικρή κοινωνία υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης: κοινωνικότητα, δολιότητα, υποκρισία, φθόνος, απάτες συζυγικές από γάμους αποτυχημένους και λοιπά. Τα τέσσερα παιδιά –έφηβοι– φεύγουν για κοντινό τουριστικό νησί. Τα πνίγει η μοναξιά και η αδράνεια. Οι γονιοί ακολουθούν σε λίγο. Τότε απροσδόκητα συμβαίνει η απαγωγή της μιας θυγατέρας από κινέζικη μαφία και ο φόνος ενός φυγά. Στο φορτισμένο σκηνικό, η υποκοσμική παρεμβολή φέρνει από την Αθήνα τον διάσημο επιθεωρητή Βαντέα. Θα λυθούν τα αινίγματα; Θα φωτιστούν τα σκοτάδια;

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Χάρης Ν. Μπαλόγλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, αλλά μεγάλωσε στο Πορτ Σάιντ, όπου τελείωσε το λύκειο της Ελληνικής Κοινότητας. Φοίτησε στη Φαρμακευτική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

Στη συνέχεια σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου, όπου του ζητήθηκε να γράψει τον ύμνο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Ο ύμνος γράφτηκε, επαινέθηκε και μελοποιήθηκε από τον καθηγητή-συνθέτη Ιωάννη Μαλαφή.

Μετανάστευσε στην Αυστραλία, όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια. Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σπούδασε ζωγραφική και εικαστικές τέχνες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, βραβεύτηκε σε διαγωνισμό διηγήματος της εφημερίδας ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ.

Επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως καθηγητής σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας.

Ίδρυσε φροντιστήρια ξένων γλωσσών μαζί με τη σύζυγό του, με παραρτήματα σε προάστια της Αθήνας.

Εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές του, νουβέλες, φιλοσοφικές μελέτες, μεταφράσεις από την αρχαία ελληνική ποίηση.

Η ποιητική του συλλογή Χρησμοί (Μελβούρνη) μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα από το Mitchell University στην Canberra της Αυστραλίας.

Έχει συγγράψει είκοσι τέσσερα έργα έως σήμερα.

Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στην ελληνική τηλεόραση.

Το βιογραφικό του σημείωμα και ένα σονέτο του περιλαμβάνεται στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Χάρη Πάτση.

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ:

• Τονισμένα Δάκρυα, ποιητική συλλογή

• Χρησμοί, ποιητική συλλογή

• Απομόνωση, νουβέλες

• Το Μυστηριακό Αλφάβητο, φιλοσοφική μελέτη

• Λόγος Και Αριθμός, φιλοσοφική μελέτη

• Ομηρικοί Ύμνοι, νεοελληνική μετάφραση

• Ο Πύργος των Ταράσωβ, μυθιστόρημα

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 334

Διαστάσεις: 14x21 cm

ISBN: 978-618-210-199-5

Τιμή: 15,00 ευρώ

Χρόνος έκδοσης: 2024

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "
Η φυγή των τεσσάρων" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

 

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/i-figi-ton-tessaron/

Έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε, καλώντας μας στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής (Πέτρου Λεβαντή 25, Καλαμαριά).

 

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!




Δελτίο Τύπου-"Η φυγή των τεσσάρων"-Χάρης Μπαλόγλου-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Η φυγή των τεσσάρων"-Χάρης Μπαλόγλου-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουλίου 19, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.