Συνέντευξη με τον συγγραφέα Σεραφείμ Μπακολουκά


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΠΑΚΟΛΟΥΚΑΣ

Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Σεραφείμ Μπακολουκάς. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί το βιβλίο του, με τίτλο ''Στο ψαχνό''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν, μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού, είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Κυκλοφόρησε, προ ολίγων ημερών, από τις εκδόσεις Βακχικόν το βιβλίο σας με τίτλο ''Στο ψαχνό''. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι'αυτό;

Σ.Μ. Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ για την ευχή σας! Το βιβλίο αποτελείται από έντεκα διηγήματα που γεωγραφικά κινούνται και στο χώρο της πρωτεύουσας αλλά και της περιφέρειας. Ο χρονικός τους ορίζοντας είναι η εποχή μας. Κεντρικά πρόσωπα είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, οι οποίοι ερχόμενοι αντιμέτωποι με μικρές ανατροπές του βίου τους αντιδρούν με τρόπο απρόσμενο ακόμα και για τους ίδιους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Με ποιον τρόπο ''εισχώρησε'' η συγγραφή στη ζωή σας;

Σ.Μ. Δεν μπορώ να πω ότι συνέβη με κάποιο κομβικό γεγονός. Υπήρξε προέκταση της μαθητικής μου ζωής και σιγά σιγά, ανεπαίσθητα, απέκτησε τη δική της αυτόνομη υπόσταση.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Η συλλογή διηγημάτων ''Στο ψαχνό'' είναι το πρώτο σας βιβλίο που παρουσιάζεται στο αναγνωστικό κοινό. Πώς επιλέξατε να γράψετε μία συλλογή διηγημάτων κι όχι μία ενιαία ιστορία;

Σ.Μ. Γίνονταν και τα δύο παράλληλα. Απλώς κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι είχαν συγκεντρωθεί κάποια διηγήματα που τα διέτρεχε ένα κοινό υποδόριο νήμα. Έτσι κατέληξα στην έκδοσή τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

Σ.Μ. Πηγή έμπνευσης για μένα συνιστά η καθημερινότητα και οι συνεχόμενες εκπλήξεις της. Άνθρωποι που δεν σου γεμίζουν το μάτι και που ξαφνικά από μία λεπτομέρεια ανακαλύπτεις ένα ολόκληρο χρυσοφόρο υπόστρωμα. Ο χρόνος ξεπερνάει τη μία δεκαετία, και αυτό μάλλον ο αναγνώστης θα το αντιληφθεί κυρίως υφολογικά.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί μπορεί να υποβόσκει πίσω από τον τίτλο ''Στο ψαχνό'';

Σ.Μ. Η φιλόδοξη πρόθεση να ανιχνευτούν καταστάσεις του ανθρώπινου βίου που υπερβαίνουν την επιφανειακή του όψη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες/στριες από την ανάγνωση του βιβλίου σας;

Σ.Μ. Πρώτα απ’ όλα ευχαρίστηση και συγκίνηση. Ένα ερέθισμα για αναστοχασμό που να συμπεριλαμβάνει τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη συγγραφή;

Σ.Μ. Να διαβάζουν, να γράφουν, να μην φοβούνται την αποτυχία και την απόρριψη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

Με εκτίμηση, Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat




Συνέντευξη με τον συγγραφέα Σεραφείμ Μπακολουκά Συνέντευξη με τον συγγραφέα Σεραφείμ Μπακολουκά Reviewed by Dominica on Ιουλίου 09, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.