Φούλα, η διατροφούλα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τίτλος: Φούλα, η διατροφούλα

Συγγραφέας: Τσαμπίκα Ζωή Κοντόγιαννου

Με τον παιδικό διαβήτη να κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του σε παιδιά με υγιή οργανισμό, πώς μπορούν οι γονείς να εξηγήσουν τις νέες αυτές συνθήκες στα παιδιά τους; Εάν είναι δύσκολο για τους ενηλίκους, σκεφτείτε πόσο ξένο και περίεργο φαντάζει για τα μικρά παιδιά. Η έγκαιρη διάγνωση και η θετική σκέψη βοηθούν ώστε να μπορέσουν τόσο τα μικρά παιδιά όσο και οι γονείς τους να προσαρμοστούν και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που ακούει στο όνομα ''διαβήτης''. Φυσικά και η ζωή τους δεν αλλάζει δραματικά, αν κι εφόσον ακολουθούν τις οδηγίες των γιατρών τους, όλα θα παραμείνουν ίδια, απλώς με κάπως περισσότερη προσοχή σε μερικές λεπτομέρειες. Η καλή ψυχολογία σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή παίζουν καίριο ρόλο σε όλο αυτό! 

Γι'αυτό, λοιπόν, η συγγραφέας Τσαμπίκα Ζωή Κοντόγιαννου μέσα από το παιδικό της παραμύθι, με τίτλο ''Φούλα, η διατροφούλα" (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής) θα μιλήσει και θα εξηγήσει στα μικρά παιδιά με κατανοητά παραδείγματα -δίχως να τα φοβίσει- τους λόγους για τους οποίους κάποια εξ αυτών αποκτούν διαβήτη. Το βιβλίο προορίζεται για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω και η εικονογράφησή του έχει γίνει από την κυρία Βιβή Μαρκάτου.

''Η Φούλα είναι ένα κορίτσι που αγαπάει τη γυμναστική και τρέφεται σωστά. Τι γίνεται όμως μέσα στον οργανισμό της; Γιατί η Φούλα ξαφνικά απέκτησε διαβήτη; Ποια ήταν τα συμπτώματα που παρατήρησε η σούπερ γιαγιά Ζωή; Ποια ήταν τα επόμενα βήματα που η Φούλα έπρεπε να κάνει; Εσείς γνωρίζετε πώς πρέπει να συνδυάζουμε τις τροφές μας όταν αποκτηθεί ο διαβήτης στον οργανισμό;" (Από το οπισθόφυλλο)

Λοιπά θετικά στοιχεία του βιβλίου:
- Μικρές και σύντομες προτάσεις,
- Οικείο λεξιλόγιο,
- Δραστηριότητες για τα παιδιά στις τελευταίες σελίδες,
- Πολύχρωμη εικονογράφηση,
-Τέλος, κατανοητά παραδείγματα.
Αναζητήστε το! Καλή ανάγνωση.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.




 

Φούλα, η διατροφούλα Φούλα, η διατροφούλα Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.